Algemeen

fbwdstrd

WZW vrijwilligers

Zoals ook tijdens de afgelopen ALV gepresenteerd, staat de WZW te springen om vrijwilligers! Een frisse wind door de organisatie van de wedstrijden en evenementen, zorgt er voor dat er ook meer mensen nodig zijn. Na een mooie nieuwe start met de Snowball Matchracing Series, alsmede de Draken Wedstrijden, staan er voor dit seizoen nog een hoop mooie andere activiteiten op de agenda. De WZW is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers om te helpen op de kant, op het start/- finischip, met het uitleggen van de baan etc. Lijkt het je leuk om dit jaar verschillende wedstrijden op een actieve manier bij te wonen? Kijk dan op www.westeinderzeilwedstrijden.nl voor meer informatie en geef je op via communicatie@westeinderzeilwedstrijden.nl.

 

 

De Westeinder Plassen zijn bij uitstek geschikt voor zeilwedstrijden. WV Nieuwe Meer organiseert regelmatig wedstrijden voor haar leden en omringende verenigingen die zijn terug te vinden in de wedstrijdkalender.

 

Bij WV Nieuwe Meer wordt er gevaren onder een rating die is gebaseerd op het schip (uitgangspunt: SW rating), de ervaring en behaalde resultaten van de betreffende schipper. Deze ratings worden één keer per jaar herzien op basis van behaalde resultaten.

 

Eén van de belangrijkste wedstrijden voor de zeilers van WV Nieuwe Meer is de strijd om de befaamde Bestuursbeker. Deze wordt traditioneel aan het eind van het seizoen gevaren en omvat twee op dezelfde dag gevaren wedstrijden met een identieke baan. Eenmaal per jaar gaan de zeilboten naar groter water zoals het IJsselmeer of de Zuid-Hollandse wateren. Meer informatie hierover is terug te vinden onder “Tochten” .

 

WV Nieuwe Meer maakt ook onderdeel uit van de Stichting Westeinder Zeilwedstrijden (WZW). Dit is een  associatie waarin 5 watersport-verenigingen deelnemen. Alle 5 aan de Kleine Poel van de Westeinderplassen bij Aalsmeer Al bijna 70 jaar organiseert Westeinder Zeilwedstrijden wedstrijden op de Westeinderplassen; van de Combi Westeinder voor jeugdzeilers uit de regio Amsterdam tot Nationale Kampioenschappen en Grand Prix voor nationale en internationale klassen als de Regenboog en de Draak en rond- en platbodemwedstrijden.

 

Westeinder Zeilwedstrijden is aangesloten bij het Watersportverbond en behoort tot de grotere wedstrijdgevende organisaties van Nederland.

 

De uitslagen van alle wedstrijden worden altijd gepubliceerd op onze website onder “Uitslagen”.

Zeilboot