Algemeen

De haven van WV Nieuwe Meer biedt een gastvrij onderkomen aan passanten die de Westeinder Plas bezoeken. Zowel watersporters die de Westeinder Plas kiezen als hun vakantiebestemming als ook de watersporters die via de Staande Mastroute op doorreis zijn, maken regelmatig gebruik van een ligplaats bij WV Nieuwe Meer en de faciliteiten die de vereniging te bieden heeft.

 

De haven ligt in de beschutte hoek van de Kleine Poel en vormt een prachtige uitvalsbasis om een langere tijd in het Groene Hart en op de Hollandse Plassen van de watersport te genieten.

 

De haven van WV Nieuwe Meer voldoet ruimschoots aan de eisen die tegenwoordig aan een jachthaven gesteld mogen worden. Alle steigers zijn voorzien van Wifi, water- en elektriciteits- aansluitingen. In 2011 is begonnen met renovatie en vervanging van bestaande steigers. Ook in de komende jaren zullen de steigers waar nodig worden gerepareerd of vervangen. Uiteraard zijn er moderne toilet- en douchegelegenheden. Op de Kolendam treft u een eigen vuilwaterpompinstallatie aan zodat u ook bij de haven van de Nieuwe Meer uw vuilwatertank kunt laten legen.
Ook in veiligheid op de haven is door de vereniging geïnvesteerd. In de hal van het clubgebouw is een AED aanwezig en een grote groep NM leden wordt jaarlijks geschoold en is in het bezit van een reanimatiediploma. Deze leden zijn herkenbaar aan de AED-sticker die op de elektra-aansluiting vóór hun ligplaats is aangebracht.

Daarnaast zijn voldoende reddingsboeien en brandblussers aanwezig en zijn op alle steigers voldoende trappen aangebracht om bij een onvrijwillige tewaterlating weer veilig op het droge te kunnen klimmen.
De havenmeester is in het seizoen elke dag tot in de avond aanwezig. De havenmeester kan u van dienst zijn met het beantwoorden van bijvoorbeeld vragen van technische aard of vragen over de omgeving van de Westeinder Plas en Aalsmeer. Op de Westeinder Plas is er de mogelijkheid om te tanken of om uw gasflessen te laten vullen.
Naast een fraai en zonnig terras is er voor de passanten een gezellig clubhuis met een bar en een restaurant waar u à la carte kunt eten.  Voor de jeugd is er een aparte hoek in het clubhuis en achter het terras is een kinderspeelplek.

 

Vaar vanaf de haven met ons traditionele kettingpontje naar de Kolendam aan de overkant en binnen loopafstand  vindt u in het centrum van Aalsmeer o.a. de warme bakker, de supermarkt, banken en het postkantoor.

 

Daarnaast biedt de gemeente Aalsmeer tal van interessante mogelijkheden om  op een leuke manier kennis te maken met  de omgeving en bijv. haar bekende bloemenveiling. Kijk voor meer informatie hier.