Wat in Aalsmeer

Wij mogen ons gelukkig prijzen dat de Westeinder Plas is ontsnapt aan de inpolderingswoede van de 19e en 20ste eeuw en ons nu een mooi vaarwater biedt. Zonder dat zou de gemeente Aalsmeer niet bekend zijn geweest vanwege de watersport en zou WV Nieuwe Meer hier niet zijn gehuisvest. Als we nog even verder graven in de historie, kan worden vastgesteld dat onze vereniging er nooit gekomen zou zijn zonder de turfwinning in de wijde omgeving van Amsterdam. Het zijn immers de oude turfstekers geweest die onze plassen hebben doen ontstaan.

 

Varend op de Westeinder Plas is de gemeente Aalsmeer herkenbaar vanwege de markante watertoren die al vanaf Leimuiden zichtbaar is en als een baken langs de plas is geplaatst. Daarnaast verwierf Aalsmeer grote bekendheid vanwege de bloemkwekerijen, de bloemenveiling en de studio’s.

Als u er met de fiets op uit trekt dan heeft de omgeving van Aalsmeer ook het nodige te bieden. Het Groene Hart ligt onder handbereik maar ook zaken als de forten van de Stelling van Amsterdam dat als verdedigingslinie dienst heeft gedaan, zijn de moeite van het bezoeken waard.

 

Alle mogelijkheden die de gemeente Aalsmeer te bieden heeft vindt u op: http://www.aalsmeer.nl.

 

Huisartsen en andere medische zorg zijn hier te vinden.

Watertoren