Ons jubileumboek ’t Boeiervolk

In 2012 bestond de Watersportvereniging Nieuwe Meer 100 jaar. Het jubileum werd uitbundig gevierd.  De vele festiviteiten werden door iedereen als zeer geslaagd ervaren. Hulde aan alle vrijwilligers die zich daarvoor hebben ingespannen en dank aan de vele leden die deze viering door hun actieve aanwezigheid tot een groot succes hebben gemaakt. Het is meer dan de moeite waard gebleken.

 

Eén van de hoogtepunten was de presentatie van het Jubileumboek, het blijvend resultaat van een jarenlange klus, opgeleverd door een zevental leden van de Nieuwe Meer, na veel voorafgaand recherchewerk in het archief van de vereniging. We zijn er bovendien trots op dat deze uitgave volledig ‘in eigen huis’ tot stand is gekomen.

 

Het boek kreeg de titel ’t Boeiervolk. Daarmee werd in vroeger tijden door de Aalsmeerse bevolking  onze vereniging  geduid. Een eretitel, wat ons betreft. Het boekwerk telt maar liefst 144 pagina’s, met informatieve teksten over de geschiedenis van de vereniging met daarnaast  ook wetenswaardigheden over Aalsmeer in een periode van 100 jaar.

Door de vele prachtige − vaak historische −  foto’s is het in opzet een fotoboek met veel lezenswaardige verhalen en teksten, beginnende met ‘Hoe het moeras land werd en het land weer water’.

 

U kunt niet zonder als u geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van de watersport in Aalsmeer en omgeving, gerekend vanaf het begin van de 20e eeuw. In boekhandel het Boekhuis in Aalsmeer kunt u een exemplaar kopen, vanaf januari 2013 voor een gereduceerde prijs van  € 12,50.

 

De leden van de WV Nieuwe Meer hebben – per gezin – het boek al ontvangen of kunnen dit alsnog bij de havenmeester afhalen. Meerdere exemplaren zijn voor leden beschikbaar, eveneens tegen een gereduceerde prijs. Voor nieuwe leden geldt dezelfde regeling.

tBoeiervolk