Training

Trainingsgroepen

Met de recente de groei van onze actieve jeugd van 15 naar 30 kinderen hebben wij duidelijk gemerkt dat sportiviteit, gezelligheid, plezier en vriendschap nog beter tot zijn recht komt en aantrekt in grotere groepen. Daarom hebben we de ambitie om de komende jaren te groeien tot ruim 60 actieve jonge zeilers in diverse groepen en boottypen. We hebben groepen voor :

  • Spetters Optimist: eerste beginners 6-8 jaar oud
  • Gevorderden Optimist: deze zeilertjes kunnen al aardig zelfstandig varen
  • Wedstrijdgroep Optimist: deze zeilertjes kunnen echt al heel wat! Combi C & B en verder…
  • RS Feva en Laser 4.7

Trainingsdata

De dagen waarop de zeiltrainingen worden gegeven vind je in het jaarprogramma.

Uitleg CWO (Commissie Watersport Opleidingen)

De zeilopleiding van WV Nieuwe Meer is CWO erkend. De Stichting CWO is een samenwerkingsverband van de ANWB, het Watersportverbond en de Hiswa. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline waaronder het jeugdzeilen. De CWO is van mening dat plezier in watersport gewaarborgd wordt met een goede opleiding.

 

WV Nieuwe Meer onderscheidt zich van bijvoorbeeld zeilscholen door een agenda met aansprekende trainingen, wedstrijden en andere activiteiten, die het hele jaar doorloopt. Na(ast) het goed en veilig leren schipperen, dagen we kinderen uit  voor het echte (wedstrijd)zeilen: gevoel voor je boot, de wind, de golven, uithangen, samen aan wedstrijden deelnemen, elkaar helpen en coachen en vooral heel veel plezier hebben!