Algemeen

Ongeveer een derde van de totale bezetting van de haven van WV Nieuwe Meer bestaat uit motorboten en sloepen. De meesten van de motorbootvaarders hebben een zeilachtergrond en hebben om uiteenlopende redenen hun zeilboot gewisseld voor een motorboot.
Voor motorbootvaarders en sloepvaarders worden met regelmaat activiteiten georganiseerd. Jaarlijks, meestal tijdens het pinksterweekend, maken de motorboten een meerdaagse tocht naar een steeds wisselende bestemming, die georganiseerd wordt door leden voor leden. De motorbootvaarders vormen een hechte groep die regelmatig met meerdere boten op stap gaat. De sloepvaarders maken jaarlijks een tweedaagse tocht waarbij overnacht wordt in een hotel in de buurt van de vaarbestemming. Deze tocht vindt meestal plaats in de maand juni.

De Westeinder Plas met haar vele eilandjes en doorvaarten is bij uitstek geschikt voor mooie tochten. Tijdens het Midzomerfeest, dat eind augustus plaats vindt, wordt er een puzzeltocht en een (handicap) wedstrijd gevaren, waarbij de echte schipper zich kan manifesteren.

 

 

Motorboten