Clubhuis

Het clubhuis van WV Nieuwe Meer is een gemeentelijk monument dat rond 1927 is gebouwd en uitgebreid naar een ontwerp van architect en NM lid D. Greiner volgens de stroming “De nieuwe zakelijkheid” van de Amsterdamse School. Het, gedeeltelijk met zinken platen beklede, clubgebouw huisvest de entree, het restaurant met de bar, de natte ruimten, het havenkantoor, de bestuurskamer, de zeilenloods en de woning van de havenmeester en zijn gezin.

 

Het clubhuis heeft veel weg van een grote woonkamer waar iedereen welkom is, zich thuis voelt en waar NM leden, passanten en bezoekers van ‘over de pont’ elkaar treffen in een gezellige en informele sfeer. Tijdens het vaarseizoen, maar ook tijdens de druk bezochte clubavonden buiten het vaarseizoen, zijn er altijd liefhebbers te vinden die, wat drinkend aan de bar, de krant lezend aan de stamtafel, borrelend op het terras of van een maaltijd genietend aan een tafeltje in het restaurant, elkaar bijpraten over stoere watersporthoogtepunten of minder belangrijke zaken.

Ook de jonge gasten zijn van harte welkom; er zijn kinderstoelen, een speelplaatsje en er is een gezellig speciaal kinderhoekje.

Regelmatig vinden er evenementen plaats in het clubhuis. De clubcommissaris organiseert festiviteiten, cursussen en lezingen. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens voetbalwedstrijden van Oranje het clubhuis druk bezocht om op een groot scherm gezellig samen de verrichtingen van de Nederlandse leeuwen en leeuwinnen te kunnen volgen. In de wintermaanden wordt het clubhuis regelmatig gebruikt met als hoogtepunt voor de kleintjes de aankomst per boot van Sinterklaas. De Algemene Ledenvergaderingen vinden eveneens in het clubhuis plaats.