Haven

De haven van Watersportvereniging Nieuwe Meer beschikt over vele faciliteiten. Naast de 50 boten op de wal vinden ruim 200 boten er een ligplaats. Zowel zeilboten, motorboten als ook sloepen zijn welkom. Bewaakte winterstalling behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Alle steigers zijn voorzien van Wifi, wateraansluitingen en een individuele elektriciteitsaansluiting met een verbruiksmeter. In 2011 is begonnen met renovatie en vervanging van bestaande steigers. Ook in de komende jaren zullen de steigers waar nodig worden gerepareerd of vervangen.

 

Uiteraard zijn er moderne toilet- en douchegelegenheden. Op de Kolendam treft u een eigen vuilwaterpompinstallatie aan zodat u ook bij de haven van de Nieuwe Meer uw vuilwatertank kunt laten legen. Eveneens is er een zeilenloods om uw zeilen te laten drogen.
Ook in veiligheid op de haven is door de vereniging geïnvesteerd. In de hal van het clubgebouw is een AED aanwezig en een grote groep NM leden wordt jaarlijks geschoold en zijn in het bezit van een reanimatiediploma. Deze leden zijn herkenbaar aan de AED stickers die op de elektra aansluiting voor het ligplaats is aangebracht. Daarnaast zijn voldoende reddingsboeien en brandblussers aanwezig en zijn op alle steigers voldoende trappen aangebracht om bij een onvrijwillige tewaterlating weer veilig op het droge te kunnen klimmen.

 

De havenmeester is in het seizoen elke dag tot in de avond aanwezig.

De havenmeester kan u van dienst zijn met bijvoorbeeld beantwoording van vragen van technische aard of vragen over de omgeving van de Westeinder Plas en Aalsmeer. Op de Westeinder Plas zijn mogelijkheden om te tanken of om uw gasflessen te laten vullen.
Naast het in 2013 compleet vernieuwde terras is er voor de leden en gasten van de vereniging een gezellig clubhuis met een bar en een restaurant waar u à la carte kunt eten. De clubcommissaris van de Nieuwe Meer is binnen de vereniging het aanspreekpunt voor het clubgebouw en het restaurant. Buiten het seizoen kan door leden deze faciliteit worden afgehuurd. In de vorm van een sponsorprogramma kan ook door derden (onder voorwaarden) hiervan gebruik gemaakt worden, inclusief de in het pand aanwezige audiovisuele middelen zoals TV met internet, Wifi, geluidsinstallatie e.d.. Voor informatie kunt u contact opnemen via clubcommissaris@wvnieuwemeer.nl.

 

In het seizoen is het clubhuis elke dag en avond geopend. De exacte openingstijden treft u hier aan.

Voor de jeugd is er een apart jeugdhonk en achter het terras een kinderspeelplek.

 

Vaar vanaf de haven met ons traditionele kettingpontje naar de overkant en binnen loopafstand van de Kolendam vindt u in het centrum van Aalsmeer o.a. de warme bakker, de supermarkt, banken en het postkantoor.

Ons pontje raakt wel aan het einde van z’n latijn en is aan vervanging toe. Het hoe en waarom leest u in: de-pont-van-wv-nieuwe-meer-te-aalsmeer